Hart voor kinderen – steun voor inclusief onderwijs

Het bevorderen van de menselijke uniciteit en inclusie zijn waarden die we bij Dedoles altijd gesteund hebben. Het is essentieel dat alle kinderen zonder onderscheid gelijke toegang tot onderwijs hebben, zodat ze een betere toekomst tegemoet gaan. Daarom hebben we het Hart voor kinderen project gesteund, dat zich inzet voor inclusief onderwijs voor kinderen met gezondheids- en sociale achterstanden. Dankzij onze financiële bijdrage van € 50.000, konden we 11 projecten steunen. De projecten zijn gericht op de opleiding van onderwijsassistenten met als doel hun competenties in een inclusieve benadering van onderwijs te vergroten.

Inclusief onderwijs ontbreekt in veel scholen. Tegelijk hebben scholen beperkte capaciteit om cursussen te geven die 'op maat' gemaakt zijn voor TA's. Daarom is organisaties gevraagd scholen te helpen om de deskundigheid van TA's op het gebied van inclusief leren te vergroten.

Door hen steun en opleiding te geven, zullen de bekwaamheid en vaardigheid van assistenten vergroot worden. Dit zijn belangrijke eigenschappen die de veeleisende baan van een assistent vereist. Dankzij een praktische begeleiding zullen ze weten hoe ze medische aandoeningen van kinderen of verschillende vormen van sociale achterstand kunnen begrijpen. Gezinnen zullen in hen steun vinden, een beetje psycholoog en een beetje therapeutisch of sociaal opvoeder. Het belangrijkste is dat de assistenten in staat zullen zijn kinderen te helpen bij hun integratie in het team.