OPEN TOEKOMST

OPEN FUTURE is een naschools programma voor jongeren van 11 tot 15. Het biedt een antwoord op ongelijkheden bij de toegang van kinderen tot onderwijs. Slowakije is een van die landen waar we een sterke invloed kunnen zien van de sociaal-economische achtergrond, waaruit kinderen/leerlingen komen, op hun schoolprestaties.

Het project omvat de oprichting van innovatieve clubs waar leerlingen van basisscholen een driejarig programma van hoge kwaliteit krijgen aangeboden om hun zakelijke vaardigheden, digitale en zachte vaardigheden te ontwikkelen.

Het doel van het programma is jongeren bewust te maken van hun omgeving, anders over de wereld te laten denken en de problemen die zij om zich heen zien op te lossen. Het stimuleert jongeren om samen te werken aan een gemeenschappelijk project voor de gemeenschap, het in teamverband oplossen van problemen en sociale innovatie waar de deelnemers aan werken. Het stelt hen in staat een kans op een betere toekomst te hebben.

De inhoud van het programma richt zich op de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn voor de 21e eeuwen het motiveert en ontwikkelt het potentieel van de deelnemers. Het uniek ontworpen leerplan van het programma is op dit doel gericht. Het programma biedt een veilige en inclusieve omgeving voor de kinderen(verstrekking van maaltijden, langere openingstijden, hulp van een buurtwerker en mentoren) ongeacht hun etniciteit of een minderheidslidmaatschap.

Daarom hebben wij besloten dit programma te steunen. 😊