Duurzame zomercollectie geeft kunststof een tweede kans

De zomervakantie komt eraan. Fleur de zonnige dagen op met onze vrolijke zwempakken, die gemaakt zijn van gerecycled polyester en polyamide. Dankzij hun duurzame materiaal wordt het verbruik van grondstoffen verminderd, evenals de hoeveelheid afval. Bovendien zal je je beter voelen omdat je onze planeet helpt.

Voor veel mensen is Bali de vakantiebestemming van hun dromen. Wij zijn geen uitzondering - en daarom kozen we deze locatie voor een fotoshooting voor de zomercollectie van dit jaar. Interessant is dat dit magische eiland in Indonesië te kampen heeft met een enorme hoeveelheid plastic afval. Volgens de impactrapportage van SungaiWatch belandt elk jaar 33 000 ton afval in rivieren. En dit aantal neemt elk jaar toe, samen met de toenemende bevolking en hun consumptie.

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe duurzame materialen voor onze vrolijke producten. Wij zorgen er ook voor dat hun kwaliteit blijft verbeteren en dat hun levensduur wordt verlengd. Daarom hebben wij besloten om het innovatieve materiaal Lycra X-life te kiezen voor onze collectie zwempakken voor dames en meisjes. Daardoor zijn ze beter bestand tegen verbleking door zonnestralen en het chloor van zwembaden. Tegelijkertijd voelen ze zacht aan en zijn ze ook soepel, zodat ze perfect passen.

Gerecycled polyester, waarvan onze zwempakken voor mannen en jongens zijn gemaakt, is afkomstig van plastic flessen en oud textiel. Maar de verpakking is ook van cruciaal belang. Wij proberen zo weinig mogelijk materiaal te gebruiken om onze producten te verpakken. Wij innoveren ook de manieren om dat te doen, zodat er geen onnodig afval ontstaat. De afsluitbare zak waarin het zwempak is verpakt, kan worden hergebruikt, bijvoorbeeld als opbergzak voor kleine voorwerpen die je meeneemt naar het water.


Bedankt dat je producten koopt gemaakt van gerecycleerde materialen. Met jouw hulp sparen we natuurlijke hulpbronnen en verminderen we de hoeveelheid afval.