Meer over de kwaliteit van onze producten

Gecertificeerde fabrikanten

Voordat wij onze Dedoles-stukken produceren, winnen wij gedetailleerde informatie in over onze potentiële fabrikanten. Wij vragen hen alle nodige geldige milieu- en ethische certificaten voor te leggen, alsmede de controle van de fabriek zelf. Nadat de fabrikant aan onze lijst is toegevoegd, controleren onze inspecteurs bijvoorbeeld ook de netheid van de fabriek. Onze kwaliteitscontroleurs kunnen ook zeggen of de fabriek over voldoende machines beschikt met de capaciteit die wij hebben besteld. Zij tellen de machines en berekenen zo of de fabrikant overdrijft en onze orders doorschuift naar andere fabrieken. Indien de fabrikant niet door onze strenge selectieprocedure komt, of na verloop van tijd niet meer aan de voorwaarden voldoet, wordt hij van onze lijst van leveranciers geschrapt.
We eisen Amfori BSCI of SEDEX certificering van onze leveranciers, die goede arbeidsomstandigheden, respect voor de mensenrechten, milieubescherming en alle wettelijke normen en voorschriften naleeft.

Hoe werkt ons kwaliteitscontroleproces?

Na controle bij de fabrikant bepalen wij de exacte technische specificaties van het product. Vervolgens zal de fabrikant ons monsters bezorgen. Onze collega's van de productafdeling testen de monsters door ze te dragen en te wassen. Het product gaat pas in productie nadat de preproductie-inspectie van de monsters volledig is afgerond, en wij er 100% tevreden over zijn. In de productiefase gaan we door met steekproefsgewijze inspecties. In één jaar tijd passeren onze fabrikanten ongeveer 130 van dergelijke inspecties (afhankelijk van het aantal geproduceerde stuks). Bovendien controleren wij de producten bij ontvangst in ons magazijn. Gemiddeld gaan er 16 miljoen kledingstukken per jaar door de handen van onze controleurs.

Verschillen in materiaal = verschillen in kwaliteit

Naast de voor de hand liggende punten van kwaliteitscontrole moeten wij ook rekening houden met de materialen waarvan onze producten zijn gemaakt. Onze productlijnen variëren in gebruikte materialen. Wij onderscheiden ook de productiemethode - weven of breien. Zo moeten bijvoorbeeld geweven katoenen garens een hogere twist hebben, wat hun stevigheid en de duurzaamheid van het product zelf aanzienlijk verhoogt, ook al voelt de stof aanvankelijk misschien harder aan. Naast de natuurlijke elasticiteit die door het breien wordt veroorzaakt, hebben gebreide producten ook een hogere elasticiteit dankzij de toevoeging van elastaan, waardoor ze nog soepeler worden. Producten van 100% katoen zijn geweven, niet gebreid, dus zijn ze niet zo elastisch en voelen ze harder aan. Het is een prijs die wordt betaald voor de inspanning om de duurzaamheid van het product te verhogen.

De juiste verzorging is de basis van de duurzaamheid van een product

Voor de juiste verzorging van Dedoles-producten, zie de pagina over productverzorging. De voorgeschreven onderhoudssymbolen op het etiket van elk product moeten in acht worden genomen. De meeste producten moeten worden gewassen op een maximumtemperatuur van 40 °C en mogen niet in de droogtrommel. Indien drogen is toegestaan, bedraagt de maximumtemperatuur 40 °C. Soms worden de producten bij hogere temperaturen gewassen of gedroogd, waardoor de polyamidegarens intenser neerslaan en er pluisjes op het weefsel ontstaan.

Verzamelen van feedback van klanten die het product hebben gekocht

Onze ogen sluiten niet zodra de klant de goederen koopt - integendeel. Wij investeren veel geld in enquêtes die gericht zijn op de tevredenheid over onze online winkel en de kwaliteit van onze producten. Wij zijn geïnteresseerd in de mening van de klant over de kwaliteit waarvoor hij heeft betaald. Deze enquêtes worden elk kwartaal door een onafhankelijk extern onderzoeksbureau uitgevoerd. Daarna werken onze collega's van de product- en kwaliteitsafdelingen verder met de verzamelde gegevens. Aan de hand van deze gegevens passen wij vervolgens de technische specificaties van onze Dedoles-producten aan.