Munten van Dedoles voor UNICEF

"Elke beslissing beïnvloedt vele andere beslissingen. Wij besloten om te helpen." 
Jaro Chrapko, Dedoles CEO


Wat is UNICEF?

UNICEF is een van 's werelds meest vooraanstaande humanitaire organisaties, die sinds 1946 kinderen in nood helpt.
De organisatie werkt in meer dan 190 landen en gebieden, in de moeilijkst bereikbare uithoeken van de wereld. In 1965 kreeg UNICEF de Nobelprijs. In samenwerking met regeringen, NGO's en andere VN-organisaties beschermt UNICEF de rechten van kinderen, voorziet ze hen van water, voedsel, onderdak, medicijnen en onderwijs, en probeert ze er ook voor te zorgen dat alle kinderen ter wereld de kans krijgen om hun volledige potentieel te bereiken.We hebben geholpen ondervoeding bij kinderen te bestrijden

Er zijn 200 miljoen ondervoede kinderen in de wereld. Maar liefst 3 miljoen van hen sterven elk jaar aan ondervoeding. Dit aantal is alarmerend. UNICEF probeert te helpen in deze situatie met behulp van een speciaal aangepast voedsel op basis van pinda's, dat de kinderen rechtstreeks uit de verpakking kunnen eten. Het voordeel ervan is dat het niet in de koelkast hoeft te worden bewaard of met water hoeft te worden aangelengd, dat in kritieke gebieden vaak besmet is, en dat het kind het zonder de hulp van een volwassene kan eten. Drie porties van dit voedsel (voor ontbijt, lunch en avondeten) kosten 1 euro per kind.
Bij Dedoles zijn we ons bewust van onze maatschappelijke betrokkenheid. We hebben besloten om de meest kwetsbaren te helpen en de strijd tegen ondervoeding bij kinderen aan te gaan. We schonken €64.403,27 aan UNICEF. We slaagden erin dit bedrag bijeen te brengen dankzij Munten van Dedoles. Dit zijn vrijwillige bijdragen van onze klanten in de periode van 01/11 tot 31/12/2020.


Dankzij deze bijdragen zijn we er samen in geslaagd om 1314 kinderen uit onmiddellijk levensgevaar te halen. Zij zullen zich op een gezonde manier blijven ontwikkelen en hun familie gelukkig maken.

BEDANKT!